Nová Škoda Enyaq Coupé iV

Značka Škoda představila dne 31. 1. 2022 elektromobilitu v její nejelegantnější podobě – Škoda Enyaq Coupé iV.

Po elektrickém SUV ENYAQ iV se v nabídce ŠKODA AUTO objevuje další elektromobil postavený na plně elektrické platformě MEB. Nový ENYAQ COUPÉ iV představuje elegantnější a dynamičtější alternativu k původnímu vozu a společně s ním se bude vyrábět na lince v Mladé Boleslavi. V tom jsou obě provedení SUV ENYAQ jedinečná, jde doposud o jediné modely na platformě MEB, které vznikají mimo Německo.

Emoce především
Jelikož technika i základní designový jazyk vycházejí z modelu ENYAQ iV, je pochopitelně hlavní novinkou v provedení modelu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV tvar jeho karoserie. Od B sloupku karoserie se svažují linie střechy ve stylu vozů kupé, které dodávají novince ještě emotivnější vzhled. Tento styl je podpořen sportovně tvarovaným předním nárazníkem a také novým provedením bočních prahů lakovaných v barvě karoserie, jež ještě více zdůrazňuje délku vozu.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Poprvé jako RS
Jako první čistě elektrické kupé značky ŠKODA bude ENYAQ COUPÉ iV k dispozici i ve sportovně laděném provedení RS. ENYAQ COUPÉ RS iV tvoří vrchol nabídky značky ŠKODA. Verze RS disponuje systémovým výkonem 220 kW a točivým momentem 460 Nm, tomu odpovídá jeho dynamika: zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 6,5 sekundy a maximální rychlost činí 180 km/h, což je o dvacet kilometrů za hodinu více než u ostatních provedení modelu. Podvozek provedení RS i SPORTLINE je vpředu snížen o 15 a vzadu o 10 milimetrů.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Provedení ENYAQ COUPÉ RS iV dostává standardně jedinečnou prosvětlenou masku chladiče Crystal Face se 131 diodami, která se u ostatních provedení dodává na přání. Dále se varianta RS chlubí černými kontrastními prvky, jako jsou lišty oken nebo zadní difuzor, provedení SPORTLINE má také masku chladiče v klavírním laku. U standardních verzí jsou rámečky v chromované vizuální úpravě. Stejně jako všechny ostatní modely RS značky ŠKODA má i ENYAQ COUPÉ RS iV červený reflexní pásek v zadním nárazníku, který se táhne přes celou šířku vozu. Ostatně zadní nárazník ve variantě RS se u modelu ENYAQ COUPÉ iV pyšní sportovnějším vzhledem.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Standardně dostává ENYAQ COUPÉ RS iV černá 20palcová kola Taurus a na přání antracitová 21palcová kola Vision. Tato kola mají speciální aerodynamické zakrytování. Verze SPORTLINE může mít buď antracitová 20palcová kola Vega, nebo volitelně 21palcová černá kola Betria. ENYAQ COUPÉ RS iV si budou moci zákazníci pořídit také v exkluzivní zelené barvě Mamba, pro standardní provedení vozu uvádí ŠKODA do katalogu i nové barvy, třeba šedou metalízu Graphite, která nahrazuje barvu Quartz.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Přívětivý interiér
Ve výbavě sportovně laděných provedení nechybí ani Matrix-LED přední světlomety. V provedení RS najdeme standardně třízónovou klimatizaci a vůz je vybaven například progresivním řízením. Zákazníci si pak mohou u verze RS zvolit ze dvou designových provedení interiéru.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

V obou případech dostanou obložení palubní desky a dveřních panelů v karbonovém dekoru, hliníkové kryty pedálů a sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy a logem RS.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Ve všech provedeních modelu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV se může posádka těšit na řadu Simply Clever prvků a dostatek prostoru pro všechny cestující i jejich zavazadla. Těch pojme ENYAQ COUPÉ iV ve standardním uspořádání 570 litrů.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Rychlé a komfortní nabíjení
U vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV mohou zákazníci vybírat ze dvou velikostí baterie a čtyř úrovní výkonu.
Vrcholný sportovní model ENYAQ COUPÉ RS iV využívá rovněž baterii s kapacitou 82 kWh, dva elektromotory a pohon všech kol. Systémový výkon však činí 220 kW, maximální točivý moment je 460 Nm. První čistě elektrický vůz RS značky ŠKODA zvládá zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 6,5 s.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Baterie vozu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV umožňuje standardně rychlodobíjení, přičemž dobíjení baterie z 10 % na 80 % kapacity trvá 29 minut. ENYAQ COUPÉ iV lze také pohodlně dobít doma přes noc pomocí wallboxu ŠKODA iV Charger na střídavý proud s výkonem až 11 kW. Dobíjení trvá 6 až 8 hodin.

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

 

Foto
Foto
Foto
Foto