Nová Škoda Kodiaq

Přivítejte novou generaci modelu Kodiaq. Oceňovaného SUV, symbolu všestrannosti a inovací.

Nová Škoda Kodiaq zaujme svým nadčasovým designem, pokročilými technologiemi, nejmodernějšími asistenčními systémy, špičkovými jízdními vlastnostmi nebo velkorysým prostorem až pro 7 cestujících. 

Oproti předchůdci se může nová generace Kodiaqu pochlubit svalnatějším a působivějším vzhledem. Do délky narostla o 6 centimetrů, díky čemuž nabízí více prostoru pro cestující a zavazadla. Celková délka činí 4 758 milimetrů, přičemž se zvětšil také objem zavazadlového prostoru: u pětimístné varianty až na 910 litrů. 

Design SUV podtrhuje nově tvarovaná kapota s přepracovaným logem Škoda a výraznou šestihrannou mřížkou chladiče. Klíčovým prvkem jsou na přání dodávané Matrix-LED přední světlomety druhé generace, které vrhají jasnější a prokreslenější světlo a jejichž 36 samostatných světelných segmentů vytváří pro značku charakteristickou „čtyřokou“ příď.

Interiér: volič převodovky na sloupku řízení

Ústředním prvkem vnitřku vozu je volně uložená 13palcová obrazovka infotainmentu doplněná 10palcovým virtuálním kokpitem a na přání dodávaným head-up displejem. Pod obrazovkou infotainmentu jsou umístěny nové multifunkční ovladače (Smart Dials) – tři multifunkční otočná a stlačitelná tlačítka s integrovanými digitálními displeji. Tyto ovladače zjednodušují přístup k různým funkcím vozidla a kombinují haptickou zpětnou vazbu s digitálními informacemi.

Volič výhradně automatické převodovky se přesunul na sloupek řízení a uvolnil tak další místo na středové konzoli. Na prvním místě je stále komfort. Na přání dodávaná top ergonomická sedadla poskytují masážní funkci pomocí deseti nafukovacích a programovatelných polštářků.

Motory: poprvé i jako plug-in hybrid

Oblíbené SUV bude poprvé k dispozici i jako Kodiaq iV, který se může pochlubit plug-in hybridním pohonným ústrojím. S kombinovaným výkonem 204 koní slibuje plně elektrický dojezd přes 100 km. Poprvé se Kodiaq setkává také s mild-hybridní technikou, kterou disponuje model 1,5 TSI o výkonu 150 koní. 

Nabídku motorů doplňuje benzinový motor 2,0 TSI a dva diesely 2,0 TDI s výkonem 150, respektive 193 koní. Všechny agregáty jsou spřaženy s automatickou převodovkou DSG a nejvyšší benzinové a naftové varianty standardně disponují pohonem všech kol.

Bezpečnost: asistenční armáda připravena

Škoda Kodiaq ve své druhé generaci nabízí řidiči řadu vyspělých asistenčních systémů, které zvyšují bezpečnost a komfort. Asistent pro odbočování pomáhá předcházet kolizím v křižovatkách a parkování na dálku umožňuje parkování prostřednictvím aplikace. S funkcí uložený parkovací manévr si vozidlo zapamatuje až pět parkovacích manévrů a provádí je pak je automaticky nebo se nechá navádět prostřednictvím aplikace.

Vylepšení asistenta hlídání mrtvého úhlu (Side Assist) rozšiřuje jeho detekční dosah pro sledovaná vozidla ze sedmdesáti na devadesát metrů, což zvyšuje bezpečnost především na dálnicích. Přepracovaný Asistent pro jízdu v kolonách poskytuje přehlednější zobrazení okolních vozidel ve virtuálním kokpitu a je spojen s adaptivním asistentem pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivním tempomatem. Ten pracuje v součinnosti s navigačním systémem a předvídá zatáčky a křižovatky.

Co se pasivní bezpečnosti týká, Kodiaq druhé generace nabízí až devět airbagů včetně na přání dodávaných bočních airbagů pro cestující na zadních sedadlech.

Konektivita: aktualizace vzduchem

Nové SUV je neustále online a nabízí řadu mobilních služeb a aplikací pro infotainment. Displeje jsou ve vozu tři: 10palcový virtuální kokpit, až 13palcová středová obrazovka infotainmentu a nově také head-up displej. Vůz je vybaven čtyřmi porty USB-C s výkonem 45 wattů pro rychlé nabíjení mobilních zařízení. Novinkou je vylepšené bezdrátové nabíjení, které výkonem 15 wattů umožňuje indukčně nabíjet dva chytré telefony současně.

Infotainment systém ve zcela novém modelu Kodiaq představuje standardní 10palcový multidotykový displej, rádio DAB+, ovládání gesty a hlasovými povely. Volitelná navigace přidává 13palcovou obrazovku a nově se její instrukce zobrazují na head-up displeji. O kvalitní zvuk se stará osm standardních reproduktorů, alternativou je čtrnáct reproduktorů audiosystému Canton.

Pro více dotazů neváhejte kontaktovat naše prodejce Škoda na tel.:  +420 515 227 940+420 602 516 776 nebo nás navštivte osobně. 

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto